De rigtige asian sensations

April 10, 2009 in article

Jeg er meget interesseret i musik. Musik er min passion. Det er oven i købet grunden til at jeg studerer dansk.

Min mand og jeg begyndte vores forhold ved at snakke om musik. Han bad mig om at arrangere min musik komposition, der hedder ”Melody of my heart,” indtil vi efterhånden blev forelsket i hinanden.

Hvordan kan vi mon passe vores forskellige musik stilarter sammen? Det er faktisk ikke nemt. Vi plejer at diskutere.

Hver gang jeg og min mand laver vores musik, skændes vi meget. Jeg siger altid til ham at lyrikken og komponistens budskab skal ramme lytterne. Tværtimod er han mere til toner og rytmer f. eks hvor mange musikinstrumenter og hvor mange vokaler baggrunde lyde osv. skal der bruges. I mange tilfælde anvender vi vores egne musik mønstrer.

Han arrangerer mine musikkompositioner til jazz, rock, blues og reggae, og arrangerer min asiatiske stil til europæisk musikstil. Mens jeg insisterer på at musikken altid skal være ballader og i kærligt tempo fordi det ændre komponistens idéer og følelser.

I forhold til asiatisk og dansk musik vil jeg gerne fortælle, hvordan europæiske musikere mon kan være berømte i Asien.

Skrevet af
Suzette Lyn Michaelsen

(April 10th, 2009 at 1:12 pm)


MUSIK INDUSTRI I DANMARK
I løbet af 90’ene var ”Tv2 bandet”, ”Dizzy Miss Lizzy”, ”Kashmir”, ”Rocazino”, ”danser med drenge”, ”Tøsedrengene” og ”Gnags” meget berømte i hele Danmark.

Siden den gang har musik industrien i Danmark ændret sig meget. Mange danske musikere har sat deres eget musikstudie op derhjemme. De er begyndt at opdage deres evner for musik hvor de udforsker mange nye stilarter i musik. Der er et amatør band, der hedder ”Swan Lee”. De har optaget deres specielle musik i hjemmestudiet. Heldigvis bliver de berømte i Danmark.

I Danmark er det den senere tid nødvendig at være ”super” professionel. Lytterne giver opmærksomhed til musikeres ”X-faktor” eller udstrålinger. I forbindelse med den populære X faktor vinder Martin, er det kun 20 procent der handler om musik i X-faktors sangkonkurrence. (Uge expressen 2009)

Desværre der er nogle Danske bands, der ikke har mulighed for at blive berømte i Danmark og deres musik rammer ikke lytternes smag. En af disse er ”Michael learns to Rock”. Deres sang rocker hele Asien især på Filippinerne. Deres sange blev Filippinernes national sange, og alle filippinere kender deres sange.

Michael Learns to rock

BERØMTHED
”Michael learns to rock” solgte cirka 9 millioner album i Asien. Den gang vidste jeg ikke at Michael Learns To Rock (MLTR) er et dansk band og deres nationalitet interesserede mig ikke. Så da jeg flyttede til Danmark og fandt ud af det, blev jeg meget glad.

De mest berømte sange var “Sleeping Child”, “25 Minutes”, “Out of the Blue” og “Paint My Love”. ”Michael Learns to rock” havde koncert 4 gange i Araneta Coliseum på Filippinerne og hundred tusind mennesker deltog i dem.

BIOGRAFI
I 1987 var Jascha Richter og Kåre Wanscher gymnasieelever i Århus, da de mødte guitaristen Mikkel Lentz og bad ham om at være med til at danne et band. Et år senere tiltrådte bassisten Søren Madsen.

JASCHA RICHTER
Han blev født den 24. juni1963. Han er bandets sangskriver, komponist og sanger.

SØREN MADSEN
Han blev født den 23. april1967. Han er bandets Bassist, synger kor og spiller guitar og perkussion.

MIKKEL LENTZ
Han blev født den 20. december1968. Han er bandets guitarist og pianist.

KARE WANSCHER
Han blev født den 14. juni1969. Han er bandets trommeslager og spiller perkussion.

HVEM ER MICHAEL? HVORFOR HEDDER BANDET ”MICHAEL LEARNS TO ROCK”?
Gruppen debuterede i Århus i maj 1988 og senere vandt de byens årlige talent show. Bandet vandt. De måtte hurtigt komme på et navn og i et interview erkendt Richter at gruppen blev opkaldt efter Michael Jackson:

“Ja, det var ligesom ”Johnny hates Jazz” og ”Frankie Goes til Hollywood” (Taipei Times, 06 07 2007).

RAMTE MIT LAND
Et medlem af projektkonkurrencen jury, JP Anderson, blev bandets manager. Indtil september 1991. En enkelt hit fra albummet, “The Actor” toppede i Danmark, Norge, Sverige, Indonesien, Malaysia, Singapore og Filippinerne.

BANDETS PAUSE
Kort efter MLTR’s succes tog medlemmerne en pause for at tilbringe tiden sammen med deres familier og udviklede projekter på egen hånd eller i samarbejde med andre kunstnere.

Jascha har også begyndt at skrive sange for andre kunstnere. Han skrev sange for både lokale og internationale kunstnere, såsom American Dr. Hook, malaysiske Ella, og vinderen af den danske og portugisiske POPSTARS 2001.

SØREN MADSEN FORLOD DEM
I 2000 besluttede Søren Madsen at forlade gruppen for at gå i gang i en solo karriere. De tre resterende medlemmer forsatte og producerede albummet “Blue Night”.

JASCHA RICHER SOLO ALBUM
Efter udgivelsen af “Blue Night”, tog bandet en længere pause, mens Jascha Richter arbejdede på sit solo album, “Blue Planet”.

Jascha og bandet indrømmede senere, at de selv betragtede bandet som opløst i løbet af denne tid, men i sidste ende besluttede de at gendannes, efter deres succes med deres Greatest Hits album.

“TAKE MY HEART” TOG ASIATERNES HJERTE
“Take my heart” (2004) fokuserede på det asiatiske marked. Sangen “Take my heart” blev populær i Kina, Hongkong, Vietnam, Thailand og Taiwan.

MLTR sang en engelsk og kinesisk Duet af “Take me to your heart” med den kinesiske sangerinde Hu Yanbin på et 2005 New Year’s Party i Guangzhou, Kina.

Bandet lavede også en Duet af sangen med den sydkoreanske stjerne Shin Hye-Sung, og drenge bandet Shinhwa.

DANMARKS SENSATION
MLTR’s musik er blevet beskrevet som en skandinavisk glød, der opfylder kravene til internationale pop sange, noget, som er blevet forfinet gennem årene af kunstnere såsom The Beatles, The Eagles, Elton John og Billy Joel.

HVORFOR ER NETOP DET BAND BLEVET SÅ BERØMT I ASIEN?
Jeg har interviewet 4 lærere på Sprogskolen.

Harald, skolens tidligere souschef, siger ”musik er ok, som lydtapet”.
Poul Erik siger ”Jeg kan ikke huske dem”
Brigitte siger ”Kan man sige både JA eller NEJ?”
Tine siger ”Jeg kan lide dem.”

Desuden har jeg interviewet 4 filippinere.

Chrima siger ”Oh jeg elsker dem, jeg plejer at synge deres sang Paint my love”
Suzane, min søster, siger ”De havde for nylig en koncert her på Filippinerne, Vi elsker dem stadigvæk”
Betty, min veninde, der bor i Kolding, har ringet og spurgt mig ”Suzette, hvad var det for en MLTR sang der blev et hit på Filippinerne”
Jacquiline ”Jeg elsker dem”

 

ROMATISK TEMA

Lykke PerDet var meget svært for mig at konkludere, hvorfor de blev kendte i Asien. Min mand sagde at deres lyrik overdriver og er alt for meget. Og det er urealistisk i Danmark. Danskere må ikke sige ”Male min kærlighed (Paint my love). Da jeg har læst en bog af Henrik Pontopiddan, der hedder Lykke Per, har jeg lært at danskernes livsanskuelse har ændret sig. I løbet i 1800 måtte man kæmpe for ens kærlighed til en kvinde, selvom man har modstandere. Det gør man stadigvæk på Filippinerne. Manden lover at give månen, skyerne, solen og rummet, og kvinder tror på ham. Disse romantiske temaer rammer de asiatiske svagheder. Tilfældigvis passer ”Michael learns to rock” musik til Asiateres smag og personlighed. 

Source: http://www.mltr.dk/

 

Suzette Lyn

Comments are closed.