JUL I DANMARK

November 30, 2011 in article, featured

Jeg snakkede med en dansk lærer. Hun gav mig fakta om Danmarks jul hver december. Hun sagde, at mange bøger skriver romantisk om julen, men nu kan man ikke se romantikken I de danske hjem længere. Hun sagde, at i hendes mors tid, for 50 år siden lavede mødre alle juleforberedelserne, men hendes mor havde ikke arbejde.

Nu er alt ændret, mænd og kvinder gør alt sammen. Min lærer forsøger at bevare traditionerne, men virkelighedens december er meget travl, og penge er en stor del af det. Danskerne kan godt lide, at gøre alt omkring julen perfekt, så december måned er en hård og stressende måned for mange.

December er en vigtig måned for folk i Danmark fordi alle venter på, at det skal blive jul. Der er mange familieaktiviteter i denne måned.

Den første december er starten på julen. Der pyntes op til jul i alle hjemmene med julepynt og julelys og byer og butikker har allerede pyntet op. Den første december er også dagen, hvor børnene ser den første episode af julekalenderen i fjernsynet og åbner deres egen julekalender. Mange børn har en chokoladekalender. Kalenderlyset tændes også for første gang.

Hver søndag er også en speciel dag for familien. Her får børnene en adventsgave i deres julestrømper og adventskransen tændes.

JUL I DANMARK

JUL I DANMARK

JULEAFTEN
Alle forberedelserne i december måned ender ud i juleaften. På denne aften vil hele familien samles.

I Danmark har mange familier ikke set hinanden i lang tid, så denne dag er ventet for mange. De glæder sig til at se deres bedstemor, bedstefar, søskende og forældre.

Normalt vil familiefesten starte inde i stuen. De vil snakke om deres liv det sidste år. De glæder sig, fordi de har tid sammen.

God hjemmelavet mad
Normalt er det moderen der forbereder måltidet til juleaften. Da måltidet er en vigtig del af juletraditionen, gør man meget ud af at lave god hjemmelavet mad.

De Gamle Disney tegnefilm

Familiemiddagen

Familiemiddagen

Mens de voksne har travlt med at forberede sig til juleaften, har børnene også noget at bruge tiden på: gamle Disney tegnefilm. Mange børn er meget spændte på juleaften, så de fleste forældre sætter dem til at se tegnefilm for at tænke på noget andet.

Familiemiddagen
Det sker sjældent I Danmark, at hele familien er samlet ved et bord, da hver har deres egne travle liv (skole, job osv.). Derfor er det en af de vigtigste begivenheder at være forenet igen ved et bord.

 

Julens sang og juletræ

Familierne har juletræet og børnene ser frem til at gå rundt om træet og synge julesange. Der findes masser af julesange og de synges kun i december måned og specielt juleaften.

Når man er udlænding vil man blive chokeret over denne tradition. Faktisk stammer traditionen fra Tyskland, men er blevet brugt i Danmark i mange år.

JULENS SANG OG JULETRÆ

JULENS SANG OG JULETRÆ

 

Julegaver
Selvfølgelig, hvad er jul uden gaver. Mange mennesker verden over tror julen er tiden for at give og modtage velsignelse, men selvfølgelig er julen også sjov fordi man får en masse gaver.

Da Danmark er et rigt land, er det normalt at give kostbare gaver. Julekort bliver også sendt til familie og venner. Nogle ældre mennesker giver bare penge til familien, men de fleste gaver er forskellige ting. Børnene kan ikke vente til dette øjeblik, fordi de forventer at få en masse gaver.

Julegaver

Julegaver

Jul i kirken
Nogle af familierne går i kirke. For mange er det kun denne ene dag de går i kirke.

Forretnings fest
December er mørk og kedelig. Koldt og frysende vejr, men det hjælper, at gå en tur i byen. Så mange folk i Danmark går en tur, fordi alle forretningerne har julepynt og sælger juleprodukter.

Julens lys, kager og slik glæder børnene. Mode vintertøj glæder de forfængelige kvinder og piger, men de fleste elsker at købe mange slags juleprodukter.

Mange folk er glade for at købe julegaver. Julekager, juleslik, juletræ, julekalender gaver, osv.… de er glade for det. Efter hele året på arbejde, har de tid til at dele nogle ting med deres familie. Købe her, købe der.. danskere elsker at købe mange ting hver jul.

Man kan sige, at julen er meget kommerciel.

Michaelsen's Family

Michaelsen's Family

16.12.2007
Jeg lå med min mand i sengen. Jeg spurgte min mand om en julegave han elsker. Han tænkte lang tid, da jeg sagde ”Så nu, hvad kan du lide?” men han kan stadig ikke sige noget. Jeg faldt i søvn da han hviskede til mig ”Jeg kan ikke tænke på noget, fordi jeg har det bedste i livet. Jeg har en god familie og en kærlig kone.
-Suzette Lyn de Roma

 

Suzette Lyn

Comments are closed.